Boek je volgende wijnervaring in Duitsland

Boek een gratis domeinbezoek, een proeverij met een wijnmaker, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Duitsland. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen om mij heen
Duitse wijnen zijn vrij vertrouwelijk in het landschap van de Europese wijnbouw, en toch hebben ze een aantal leuke verrassingen voor je in petto. De wijnboeren cultiveren een knowhow en liefde voor de grond, dicht bij de tradities. Ontdek de prachtige jaargangen die langs een pad worden geserveerd, om te proeven in de kelders van de vele producenten of zelfs in de beroemde tavernes.

Wist je dat Duitsland de grootste importeur van wijn in Europa is? En toch produceert het minstens zoveel als zijn inwoners consumeren. Winalist biedt u een selectie van de beste activiteiten en bezoeken aan wijnhuizen en kastelen in Duitsland. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, geniet u zowel door de week als in het weekend van een opmerkelijk erfgoed. De wijnroutes wachten op je!

Vlag de Ontdek de wijngebieden in Duitsland

Het wijnbouwgebied van Duitsland, van het Bodenmeer tot de Elbe, produceert ongeveer 36% rode wijn en 64% witte wijn. De belangrijkste druivensoorten in Duitsland zijn Spätburgunder en Riesling, aangezien ze bijna 30% van de met name in het noorden van het land geteelde wijnstokken bedekken. Silvaner en Chardonnay zijn ook aanwezig. In het zuiden zijn Burgunder en andere soorten rode wijn dominanter. De regio's Rheinhessen en Pfalz kweken de beroemde Spätburgunder op hun land, vergelijkbaar met Pinot Noir voor kenners.
Fantastische landschappen wachten op u op de wijnroutes in Duitsland, te beginnen met het door UNESCO beschermde Midden-Rijndal. De route van Bad Bergzabern naar Wachenheim Castle is een reis van smaken die we je absoluut aanraden om te ontdekken. De route is eenvoudig en rijk aan wijngaarden om een weekend te verkennen.

Hoe een oenologische ervaring of weekend in Duitsland boeken?

Met Winalist is het wijntoerisme in Duitsland zeer gemakkelijk toegankelijk. Ontdek partnerwijngaarden in het hele land en kies een ervaring die bij u past. U kunt verschillende criteria selecteren om uw ervaring te vinden en te boeken op de datum en op het tijdstip van uw keuze, zonder reserveringskosten en in slechts een paar klikken. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.



Wil je een wijnliefhebber behagen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist-cadeaubon. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

Ontdek Gift Card

Ontdek de cadeaubon van Winalist!

Meteen beschikbaar

Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Cadeaubon 1 jaar geldig
Geldig voor alle ervaringen
Bruikbaar in 1 of meerdere keren

Vind je volgende wijnervaring in Duitsland

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring of locatie

De beste wijnervaringen in Duitsland

Varieer de genoegens, er is voor elk wat wils. Proef enkele regionale specialiteiten rechtstreeks in de kelder van een producent, of kom aan tafel voor een oenologische initiatie vergezeld van een maaltijd met de wijnmaker. U leert hoe u Duitse wijnen combineert met uw gerechten.


Bepaalde landgoederen en kastelen nodigen u uit voor hun open deuren of voor concerten die ter plaatse worden georganiseerd voor een feestelijk moment onder het genot van een glas wijn.


Om een regio te ontdekken, kunt u ook kiezen voor de wandelingen en circuits van onze partners. Een zakelijk seminar organiseren? Vergeet niet de aanbiedingen voor groepsexcursies te raadplegen.

Populair in Frankrijk

Ontdek andere landen