Boek je volgende wijnervaring in Italië

Boek een gratis proeverij bij een wijnmaker, een kelderbezoek, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Italië. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen om mij heen

Italië, de eerste producent ter wereld met Frankrijk, is een van de landen die het meest wordt gewaardeerd door toeristen die van wijn houden. De rijkdom van de Italiaanse wijnbouw strekt zich uit van Veneto tot Sicilië, waar jaarlijks maar liefst 54 miljoen hectoliter wordt geproduceerd.


Ontdek de geheimen die goed bewaard zijn door Italiaanse wijnmakers en proef enkele exclusieve cuvées van onze partners, terwijl je door deze prachtige wijnregio's slentert.

Van de grote geclassificeerde groei tot de authentieke wijnen van kleine producenten, Italië is een populaire bestemming voor liefhebbers van wijn en wijntoerisme. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in de wijn, kastelen en kelders van het land. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, geniet u zowel door de week als in het weekend van een opmerkelijk erfgoed. De wijnroutes wachten op je!

Vlag it Ontdek de wijngebieden in Italië

Italië is bezaaid met kleine wijngaarden. Ter vergelijking: in Frankrijk is de gemiddelde grootte van een boerderij 7 hectare, in Italië gemiddeld 1 hectare.

De bekendste wijnregio's zijn Puglia, Veneto, Emilia Romagna en Sicilië. In het noordwesten van Italië heeft Piemonte ongeveer 40 appellations, waaronder enkele geweldige wijnen zoals Asti Spumante of Barolo. De zwarte nebbiolo-druif levert een tanninerijke en fruitige wijn op die heel lang kan worden bewaard.

In het oosten van het noorden geven de druivensoorten Merlot en Cabernet fruitige en levendige wijnen. In Toscane is Chianti Classico een van de geclassificeerde wijnen zoals Vino Nobile Di Montalcino, wat ook een beroemde rode wijn uit Toscane is. In Zuid-Italië is de regio Apulië de grootste producent met bijna 20% van alle Italiaanse flessen. Sicilië heeft veel kleine producties en zeer goede witte druivensoorten.

Hoe een oenologische ervaring of weekend in Italië boeken?

Met Winalist is het wijntoerisme in Italië binnen een paar minuten te bereiken! Ontdek de partnerwijngaarden en -kastelen in het land die u de beste ervaringen bieden. Selecteer uw volgende bestemming met uw criteria en boek uw ervaring op de datum en op het tijdstip van uw keuze, zonder reserveringskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.Wil je een wijnliefhebber behagen door hem een oenologische ervaring in Italië aan te bieden? Ontdek onze Winalist-cadeaubon. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

Ontdek Gift Card

Ontdek de cadeaubon van Winalist!

Meteen beschikbaar

Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Cadeaubon 1 jaar geldig
Geldig voor alle ervaringen
Bruikbaar in 1 of meerdere keren

Vind je volgende wijnervaring in Italië

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring of locatie

De beste activiteiten rond wijn in Italië

Om optimaal te genieten van uw bezoek aan een wijngebied, vult u een verscheidenheid aan ervaringen op. Er is voor elk wat wils! Proef enkele wijnen direct in de kelder van een producent tijdens een oenologische workshop. Naast feesten, weet u alles over het eten en wijnarrangement van de regio.


Sommige kastelen zijn geschikt voor hun open deuren (soms gratis) en voor concerten die ter plaatse worden georganiseerd voor een feestelijk moment onder het genot van een glas wijn.


Om een regio te ontdekken, kunt u ook kiezen voor de wandelingen en circuits van onze partners. Overweeg om voor een zakelijk seminar naar de categorie "Excursies en circuits" te gaan.

Populair in Frankrijk

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere landen