Boek je volgende wijnervaring in Portugal

Boek een gratis proeverij met een wijnmaker, een kelderbezoek, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Portugal. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen om mij heen
Oenologie is een integraal onderdeel van het Portugese culturele erfgoed. Hoewel de productie nog steeds erg ambachtelijk is, is de variëteit aan wijnen verrassend. Word verliefd op steden, de ene mooier dan de andere. Van Lissabon tot Porto en in de 14 wijnregio's van het land, op Winalist vind je altijd een ervaring die bij je past.

Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, geniet u zowel door de week als in het weekend van een opmerkelijk erfgoed. De wijnroutes wachten op je!

Vlag pt Ontdek de wijngebieden in Portugal

Trouw aan hun druivensoorten, cultiveren de Portugese wijnboeren de wijnstok en produceren ze atypische wijnen. Vinho Verde in het noorden van het land produceert verfrissende witte en rode wijnen. De regio's Alentejo, Dão en Douro produceren de beste rode wijnen van Portugal, zoals Touriga Nacional. De Douro Valley Wine Route is een niet te missen attractie voor liefhebbers.
De "vinhos regional lisboa" wijnen uit de regio Lissabon zijn vaak van zeer goede kwaliteit. Wat betreft witte wijnen, de regio's Bairrada en Bucelas produceren meer dan voldoende droge wijnen.

Port, een nationale specialiteit

Deze versterkte wijn is soepel en weelderig dankzij een wijziging tijdens de gisting. Echte icoon van het land, de port is een dessertwijn die ook zeer geschikt is als aperitief. Het zijn echter de Fransen die het meest ter wereld consumeren. Je vindt er dan ook veel wijnproducenten die ook port maken. De 6 belangrijkste druivensoorten die gebruikt worden om een Porto te maken zijn: Touriga Nacional, Tinta Roriz ook wel Tempranillo genoemd, Tinta Barroca, Tinta Cao, Touriga Francesca en Tinta Amarela.

Hoe een oenologische ervaring of weekend in Frankrijk boeken?

Met Winalist is wijntoerisme in Portugal met een paar klikken toegankelijk! Ontdek het vakmanschap van partnerwijnmakers en kastelen voor een ervaring die bij u past. Selecteer uw volgende bestemming met uw criteria en boek uw ervaring op de datum en op het tijdstip van uw keuze, zonder reserveringskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.Wil je een wijnliefhebber behagen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist-cadeaubon. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

Ontdek Gift Card

Ontdek de cadeaubon van Winalist!

Meteen beschikbaar

Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Cadeaubon 1 jaar geldig
Geldig voor alle ervaringen
Bruikbaar in 1 of meerdere keren

Vind je volgende wijnervaring in Portugal

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring of locatie

De beste wijnervaringen in Portugal

Om te profiteren van alle wijnrijkdom van Portugal, wordt u verwend met een ruime keuze. Sommige wijnbouwers bieden een maaltijd aan op hun terrein om de lokale specialiteiten te ontdekken in combinatie met de wijnen uit de regio. Je kunt ook een paar uur een oenologische workshop boeken om meer te leren over de verschillende druivensoorten.
Voor vriendengroepen, bedrijven of grote gezinnen worden rondleidingen en excursies bijzonder aanbevolen en hoog gewaardeerd. Sommige gastheren maken ook kamers en kunnen daarom een groot aantal gasten herbergen. In elke regio zullen de voorgestelde wandelingen en wijnroutes wijn- en natuurliefhebbers bekoren. Op Winalist vind je altijd de activiteit die bij je past.

Populair in Frankrijk

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere landen