Bourgondisch wijntoerisme: bezoek de mooiste kelders

Gelegen in centraal-oost Frankrijk, 2u30 van Parijs met de trein, vertegenwoordigt Bourgondië 3% van de Franse wijngaard. Dankzij zijn uitgestrekte oppervlakte profiteert Bourgondië van gevarieerde en verschillende klimaten, afhankelijk van het grondgebied. De belangrijkste druivensoorten zijn Pinot Noir, Chardonnay of zelfs Gamay en Aligoté. De helft van de wijnen is bestemd voor export dankzij de bekendheid van bepaalde flessen.
Boek nu uw Winalistische wijnervaring in Bourgondië.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Bourgondië

Ontdek Bourgondische wijnen tijdens een authentieke ervaring

De hospices de Beaune zijn een van de must-see plekken in Bourgondië. De oude straten van Auxerre met het uiterlijk van een ansichtkaart zullen je ongetwijfeld doen verlangen om rond een glas wijn te gaan zitten. Dijon , de stad van de hertogen, of zelfs Cluny en zijn indrukwekkende romaanse architectuur zullen je niet onverschillig laten. Dankzij Winalist vindt u in Bourgondië een lijst met voor het publiek toegankelijke wijndomeinen. Onze interactieve kaart helpt u bij het lokaliseren van de landgoederen en het plannen van uw activiteiten in Bourgondië of via de Grands Crus-routes! Boek hieronder uw bezoek aan de wijnmakerij van uw keuze.


Bourgondische druivensoorten om te kennen en wijnen om te proeven

Chardonnay (wit) en Pinot Noir (rood) zijn alomtegenwoordig, aangezien ze meer dan 80% van de Bourgondische wijngaard vertegenwoordigen. Aligoté, een zeer oude druivensoort uit Bourgondië, staat ook bekend om zijn uitstekende wijnstokken. Gamay is een andere soort rode wijn. Deze vier druivensoorten zijn te vinden in Crémant de Bourgogne.


Hoe een wijnweekend in Bourgondië boeken?

Met Winalist is wijntoerisme in Bourgondië slechts één klik verwijderd! Ontdek de partner wijngaarden en kastelen in de regio, voor een ervaring die bij je past. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze, zonder reserveringskosten. Onze oogstpartners openen hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in Bourgondië en Frankrijk. Bourgondische wijnen worden vaak goed beoordeeld en krijgen veel positieve recensies.

wijnproeverijen in de Bourgondië regio

Bezoeken en proeverijen in de Bourgondië regio

maaltijden in de Bourgondië regio

Oenologische workshops   in de Bourgondië regio

Rondleidingen / excursies in de Bourgondië regio

open deuren in de Bourgondië regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

Hoe kiest u uw Bourgondisch wijnweekend met Winalist?Wilt u de Bourgondische wijnroute organiseren voor uw familie of vriendengroep? Niets is eenvoudiger met Winalist, de specialist in Bourgondisch wijntoerisme. Om dit te doen, kan niets eenvoudiger zijn. Eerst moet u kiezen of u liever alleen de landgoederen bezoekt, deelneemt aan proeverijen of beide samen. Daarnaast kunt u met Winalist ook kooklessen volgen. Zo wordt u een expert in de combinaties tussen eten en wijn en kunt u uw gasten daarom tijdens uw diners de beste flessen aanbieden.


Wijntoerisme in Bourgogne: Wijntoerisme in Bourgondië met Winalist.Bourgondië vertegenwoordigt tot nu toe ongeveer drie procent van de totale Franse wijngaarden. De regio profiteert van verschillende klimaten en produceert verschillende druivensoorten zoals Pinot Noir, Chardonnay of Gamay. Met Winalist bieden we u een breed scala aan zintuiglijke en smaakervaringen om de regio en de daar geproduceerde wijn beter te ontdekken. We kunnen onder andere onze Bourgondische wijnproeverij rond de truffel herontdekken. Wijn en truffel zijn inderdaad de twee elementen van de Franse gastronomie die Bourgondië kenmerken.

Beste steden om te bezoeken in Bourgondië

Dijon

Dijon

4.7 / 5 (9986 beoordelingen)
78 ervaringen

Gelegen op slechts 1,5 uur met de trein van Parijs en 2 uur van Lyon, is Dijon de hoofdstad van Bourgondië en daarmee een van de dertien regionale hoofdsteden van Frankrijk. Bourgondië is een historische regio in Midden-Oost-Frankrijk e...


Beaune

4.4 / 5 (6943 beoordelingen)
29 ervaringen
Beaune

Wat u moet weten voordat u Bourgondië bezoekt

Hoe een wijnweekend in Bourgondië boeken? +
Welk toeristisch circuit om Bourgondië in een weekend te bezoeken? +
Wanneer de Bourgogne bezoeken? +

Benamingen in Bourgondië

Wijngebieden in Bourgondië

Chablis and Yonne Côte Chalonnaise Côte de Beaune Côte des Nuits Mâconnais Chatillonnais Auxerrois Tonnerrois

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk