Bezoek de wijngaarden, kastelen en wijnkelders van Lotharingen

Lorraine, een klein wijnbouwgebied tussen de Maas, Moezel en Meurthe-et-Moezel, heeft een paar druivensoorten (chardonnay, pinot noir, gamay, auxerrois) en een gematigd klimaat. Bezoek de mooiste wijnkelders van de regio, deel unieke momenten met de wijnbouwers met familie, alleen of met vrienden. Doordeweeks en in het weekend bieden onze partners u de beste wijnervaringen in Lotharingen.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Lorraine

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring


De wijnroutes in Lotharingen

Ontdek de wijnbouwkundige rijkdom van Lotharingen aan de Moezel-wijnroute. De AOC Côtes de Toul, verdeeld over 8 productiedorpen, zijn te vinden in de buurt van Laxou en Toul (Domaine de l'Ambroisie, Domaine Claude Vosgien, Domaine Régina, enz.). Tussen Metz en Luxemburg groeien de Moezel AOC en de druivensoorten Pinot Noir en Gris. De rode, witte en roséwijnen van de regio zijn te ontdekken in de kelders van de wijnboeren van Marange Silvange, Malling of zelfs Rodemack.


Hoe een wijnweekend boeken in Lorraine?

Met Winalist is wijntoerisme in Lotharingen slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. De meeste van onze partneroogsters verwelkomen u op zaterdag en zondag tijdens uw verblijf. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Winalist is het toonaangevende wijntoerisme-platform in Lotharingen en Frankrijk.

Wat u moet weten voordat u Lorraine bezoekt

Hoe een wijnweekend boeken in Lorraine? +
Welke wijnmakers of landgoederen te bezoeken in Lotharingen? +

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk