Maak de juiste keuze voor uw eerste ervaring in wijntoerisme

Maak de juiste keuze voor uw eerste ervaring in wijntoerisme

Of u nu al een wijnliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent om er meer over te weten, wijntoerisme is een geweldige manier om de rijkdom van onze Franse streekgebieden volledig te ontdekken. Meer en meer wijnbouwers openen hun deuren voor ons en bieden bezoekers de kans om enkele ogenblikken te leven op het ritme van hun nobele beroep. De mogelijke activiteiten zijn veel wandelingen in de velden, privéproeverijen, wijnworkshops ... Zoveel dat het moeilijk kan zijn om een ​​keuze te maken.Selecteer de wijnregio van uw smaakChampagne, Elzas, Bourgondië, Provence ... Wijntoerisme in Frankrijk is vooral beroemd om zijn wijnstreken met unieke druivensoorten . De locatie van de wijnstokken speelt inderdaad een grote rol, de zonneschijn, de temperatuur of de breedtegraad zijn allemaal elementen die bijdragen aan de vorming van een zeer specifieke druif. Het is dan lokale knowhow die een rol zal spelen en de marketing van wereldberoemde cuvées mogelijk zal maken, die naar Amerika en Azië worden geëxporteerd.


Dit is een criterium dat uw smaak in wijn kan begeleiden wanneer u het voor het eerst ervaart. Je kunt beginnen met een regio waarvan je de wijn waardeert, je zult niet teleurgesteld worden. Voor liefhebbers van rosé wijn, Provence en zijn fruitige druivensoorten zijn een ideale bestemming. Maar aarzel niet om avontuurlijk te zijn door integendeel een regio te kiezen waarvan je de bijzonderheden negeert. Wijntoerisme in Bourgondië is essentieel als u bijvoorbeeld de legendarische grote wijnen van deze wijnstreek wilt ontdekken.

Volg de druif door de seizoenen met wijntoerismeWanneer u de regio hebt gekozen om te bezoeken, moet u denken aan het seizoen dat u het meest aanspreekt. Voor de zomer bedekken de wijnstokken zichzelf met bladeren en vervolgens bloemen. Het is pas in juni dat de druiven geleidelijk verschijnen en vervolgens onder de zon rijpen totdat ze klaar zijn voor de oogst. Het was toen de oogst, zeer drukke periodes voor wijnbouwers, maar ook vol leven en animatie. Momenten van hard werken (en viering, vooral wanneer de oogst vrijgevig is), de oogst is een van de belangrijkste punten in de levenscyclus van wijn. Wil je de opwinding van de oogst volledig ervaren? De vraag is groot en de wijnbouwers zijn erg druk, dus het is cruciaal om je bezoek goed te plannen. Met Winalist kunt u uw wijntoerisme-activiteiten online boeken om onaangename verrassingen te voorkomen naarmate de grote dag nadert.Kies de juiste activiteit voor uw behoeften en uw groepWijntoerisme in Frankrijk wordt beoefend via meerdere activiteiten, van proeverijen tot luchtballon rijdt over de wijngaarden. Sommige programma's combineren zowel rondleidingen als proeverijen, ideaal voor het verkennen van Franse wijnen. Maar u kunt ook kiezen voor meer specifieke biologische wijnproeverijen, ontdekking van achter de schermen van het beroep van wijnbouw, wijn- en kaaspaarworkshop ... Het Franse wijntoerisme heeft u veel verrassingen te bieden

Uiteraard zijn bepaalde activiteiten, zoals themamaaltijden of bevoorrechte bezoeken, geschikter voor kleine commissies, met name koppels. Alleen (of bijna) alleen met de wijnmaker, kunt u volledig profiteren van zijn kennis en waardevol advies. Het aantal deelnemers moet daarom in aanmerking worden genomen om het juiste programma te kiezen. Onze wijnterrassen zijn rijk aan rijkdom en Winalist helpt u om ze te ontdekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie nodig heeft om uw eerste ervaring met wijntoerisme te plannen.